Προφίλ

profil

The Club
Η ΑΕΛ – Αθλητική Ένωση Λάρισας – αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι η μοναδική ομάδα που έχει συνδέσει τόσο απόλυτα τη δράση της με την κοινωνική ζωή μιας πόλης, όπως είναι η πόλη της Λάρισας. Έχοντας συνείδηση αυτής της ιδιαίτερης όσο και σπάνιας σχέσης, που σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει – στο πέρασμα των χρόνων – ταυτίσει την ομάδα με την ίδια την πόλη, η ΑΕΛ συνεχίζει τη διαδρομή της βασίζοντας τη λειτουργία της πάνω σε αυτή τη θεμελιώδη αρχή.

Info
ΑΕΛ: Αθλητική Ένωση Λάρισας
Έτος  Ίδρυσης: 1964 (17 Μαϊου)
Χρώματα: Βυσσινί-Λευκό
Τίτλοι: Πρωτάθλημα Ελλάδος (1988), 2 Κύπελλα Ελλάδος (1985, 2007)
Διεύθυνση: AEL FC ARENA, περιοχή Μεζούρλο, Νεάπολη Λάρισας, ΤΚ 41000, Λάρισα
Τηλέφωνο: 2410 68 1964 FAX: 2410 68 1801
Website: www.ael1964.gr

Διοίκηση

Μεγαλομέτοχος & Διευθύνων Σύμβουλος

Κώστας Πηλαδάκης

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Αυγούστου του 1966 και από το καλοκαίρι του 2004 είναι ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964. Με τον αθλητισμό ασχολήθηκε ως καλαθοσφαιριστής, ενώ στο μπάσκετ έκανε και τα πρώτα του βήματα ως παράγοντας (Πειραϊκός, Ηλυσιακός). Η εμπλοκή του με το ποδόσφαιρο ξεκίνησε το 2001 από τον Ηλυσιακό, τον οποίο οδήγησε από την Δ’ στην Β’ Εθνική, πριν αναλάβει τα ηνία της ΑΕΛ το 2004.

Επί ημερών του η «Βασίλισσα της Θεσσαλίας» πανηγύρισε την επάνοδό της στην Α’ Εθνική το 2005, την ευρωπαϊκή έξοδο στο Κύπελλο INTERTOTO το 2006, την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 2007, την παρουσία στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 2007-08 και την είσοδό της στα Play Offs του πρωταθλήματος Super League 2008-09, η οποία και απέφερε την συμμετοχή στην προκριματική φάση του πρώτου Europa League.

Διετέλεσε ιδρυτικό μέλος της διοργανώτριας αρχής του ελληνικού επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, Super League και αντιπρόεδρός της κατά το έτος 2007, ενώ από το καλοκαίρι του 2008 έως το καλοκαίρι του 2009, υπήρξε ο 3ος πρόεδρος στην ιστορία του Συνεταιρισμού.

Ανάμεσα στις – εκτός ποδοσφαίρου – επιχειρηματικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται και οι εξής:
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της VIVERE ENTERTAINMENT ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. (VIRGIN MEGASTORES & CAZINO ΞΑΝΘΗΣ)
Πρόεδρος Δ.Σ., Διευθύνων Σύμβουλος και βασικός μέτοχος του CASINO HOTEL Ρίου – Αχαΐας
Πρόεδρος της εταιρείας COSMO – ΜΕΓΑΛΑ Α.Ε.Ε. (συνεταιρισμός με COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε.)
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της δισκογραφικής εταιρείας V2 RECORDS HELLAS

Επίσης, υπήρξε ιδρυτής της αεροπορικής εταιρείας VIRGIN ATLANTIC (1992 – 2002) και διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος ως το 1999, ενώ βραβεύθηκε από τον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Boutros – Boutros Gali, κατά την εκδήλωση βραβεύσεων «Leaders Οf The Year 2003», ως ο καλύτερος νέος Έλληνας επιχειρηματίας της χρονιάς.


Αντιπρόεδρος
Εμμανουήλ Πηλαδάκης

Μέλη

Σταύρος Πηλαδάκης
Δημήτρης Τσακμακίδης 

Τα τμήματα της ΠΑΕ

Διεύθυνση ΠΑΕ
Λουκάς Σάββα

Διεύθυνση Ποδοσφαιρικού
Δημήτρης Τσακμακίδης

Μάρκετινγκ
Λουκάς Σάββα

Γραμματεία
Χάιδω Φαρμάκα

Τύπου
Χάρης Γεωργούλας

Δημιουργικό
Ανδρέας Ζαμπούλης

Εισιτηρίων
Τόνια Σκάκου

Διαχείρισης / Ασφάλειας Σταδίου
Μιχάλης Ανδρέου, Αστέρης Ιακωβίδης